REPUBLIKA SRPSKA

SREBRENICA Gradnja vrtića počinje ove, a saobraćajnice i mosta naredne godine

Teku pripreme za tri strateška projekta

S. SMAJLOVIĆ

25.8.2016

Dok tri projektantske kuće privode kraju izradu projekata za novu zgradu vrtića, gradske saobraćajnice i mosta na akumulacionom jezeru Peručac, lokalitet Oštrika, koji će se finansirati sredstvima Vlade Srbije, odobrenim na prošlogodišnjoj investiciono-razvojnoj konferenciji za Srebrenicu, u Općini se rješavaju imovinskopravni odnosi.

Kvalitet radova

Savjetnik općinskog načelnika za privredu i razvoj Ćazim Salimović za „Dnevni avaz“ naglašava da je zgrada bivšeg zadružnog magacina za otkup ljekobilja u naselju Vašarište porušena i priprema se teren za gradnju vrtića. Kako kaže, s ovog lokaliteta se uklanjaju trafike i druge radnje, koje su imale privremenu dozvolu za rad.

Kaže da predstavnici općine Srebrenica redovno kontaktiraju zadužene stručnjake iz Vlade Srbije za obavljanje svih priprema gradnje ova tri objekta, koju će pratiti nadzorni organi Vlade Srbije, Općine Srebrenica i UNDP-a, što treba garantirati maksimalan kvalitet radova.

Općinski račun

U Općini se nadaju da će u ovoj godini početi gradnja zgrade vrtića, dok će realizacija preostala dva projekta, najvjerovatnije, početi početkom iduće godine. 

Podsjetimo, Vlada Srbije je nakon investicione konferencije o Srebrenici na općinski račun uplatila dva miliona eura, dok će obećana tri miliona eura biti usmjerena za finansiranje gradnje navedena tri projekta.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.