REPUBLIKA SRPSKA

Čubrilović: Ulazimo u političku neizvjesnost

Predsjednik NSRS

(Fena)

23.2.2017

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović rekao je danas da zahtjev za reviziju presude protiv Srbije "nije zahtjev Bosne i Hercegovine, već lični zahtjev Bakira Izetbegovića o čemu će se parlament RS-a izjasniti na posebnoj sjednici koja je zakazana za ponedjeljak, 27. februara". 

- U vezi vaninstitucionalnog djelovanja Bakira Izetbegovića mi ćemo se izjasniti u najvišoj zakonodavnoj instituciji RS, Narodnoj skupštini. Očekujemo da stav svih stranaka u parlamentu, čije je sjedište u RS-u, bude jedinstven - naveo je Čubrilović.

Istakao da je odluka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da sazove sjednicu Predsjedništva na kojoj bi se odlučivalo o zahtjevu za reviziju presude, "bila posljednji pokušaj da se stvari vrate u institucije sistema".

- Istrajavanje na tome da Sakib Softić, s veoma upitnom ulogom i mandatom, ipak preda zahtjev za reviziju presude protiv Srbije i Crne Gore, jasno nas udaljava od pomirenja, suživota i napretka i dovodi u političku neizvjesnost za koju je odgovoran Bakir Izetbegović – tvrdi se u pisanoj izjavi predsjednika entitetskog parlamenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.