Dodik sutra na sastanku u Moskvi

Predsjednik RS najavio važan sastanak

(Redakcija/Srna)
28.02.2017 09:46

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da sutra putuje na važan sastanak u Moskvu zbog čega neće biti u prilici da se sastane s visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini koja dolazi u posjetu BiH. 

 On je sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da putuje u Moskvu na sastanak koji je dogovoren još prije mjesec i ne može biti otkazan. 

Dodik, koji je i lider SNSD-a, izrazio je žaljenje što neće biti u prilici da razgovara s Mogherinijevom i dodao da će interese SNSD-a na tom sastanku predstavljati potpredsjednik stranke Željka Cvijanović.

On je istakao da nema ništa protiv evropskog puta BiH ako funkcionira mehanizam koordinacije koji je dogovoren, a koji podrazumijeva da je Republika Srpska vidljiva i zastupljena na tom putu.    - Međutim, uveliko se priča o EU u nekoliko brzina i ne znam koja će biti brzina kada mi tamo dođemo. Možda će te brzine tada biti toliko velike da će se to sve rasuti i otići ko zna kuda - rekao je Dodik.    On smatra da treba vjerovati u političku teritorijalnu organizaciju Evrope koja mora da odbrani osnovne evropske vrijednosti. 

- U tom pogledu opredjeljujem se upravo za te vrijednosti, ali nisam spreman da više podredim bilo kakav interes Republike Srpske kretanju BiH ka EU - rekao je Dodik. 

NA VRH