REPUBLIKA SRPSKA

Klizište oštetilo kuću Emira Jašarevića

Srebrenica: Kiša i snijeg nanijeli štetu u Kazanima

S. SMAJLOVIĆ

28.2.2017

Nakon kiše i snježnih padavina u noći s petka na subotu u Kazanima, prigradskom naselju Srebrenice, pojavilo se klizište, koje je oštetilo kući Emira Jašarevića, uposlenika Vatrogasne jedinice u Srebrenici.

 Tutnjava i prasak

- Prvo su se čuli tutnjava i prasak, a zatim se kuća potresla. Pomislio sam da je zemljotres. Vidio sam pukotinu na plafonu i zidovima jedne sobe. Izašao sam van i primijetio velike količine zemlje, koja se sručila na zid skoro do krova kuće. Iz kuće sam odmah izveo suprugu i trogodišnjeg sina i nismo ulazili dok se klizište nije smirilo - kazao nam je Jašarević.

Ističe da je prije dvije godine podigao kredit za kupovinu kuće, jer radi i želi živjeti u Srebrenici. Nema sredstava za sanaciju kuće i klizišta te je oštećenje prijavio Odjelu za urbanizam i stambeno-komunalne poslove, koji je jučer na licu mjesta izvršio procjenu štete, a porodica Jašarević očekuje i finansijsku pomoć za sanaciju svog doma.

Veće pukotine

Emirovi prijatelji, rodbina i kolege s posla jučer su došli da mu pomognu na uklanjanju velike količine zemlje sa zida kuće. Strahuje od nove pojave klizišta, jer su u ovom naselju vidne veće pukotine zemljišta s jedne i druge strane rijeke Kazani.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.