REPUBLIKA SRPSKA

Nova bura u SDA / Nedim Čivić za Avaz.ba: Žele da me uklone i dovedu poslušnika

A. HADŽIĆ

10.4.2017

O najnovijim događanjima u Općinskog odbora SDA Zvornik, gdje se, zbog podjela unutar stranke kojim su, po tvrdnjama predsjednika ovog Općinskog odbora te stranke Nedima Čivića „kumovali interesi viših stranačkih struktura“, sinoć se raspravljalo na sastanku Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje održanom u Hranči kod Bratunca.

Na sastanku je, nakon višesatnog, nimalo prijatnog „sučeljavanja stavova“ članova ovog organa, formirana Radna grupa koja bi u narednim danima trebala da ispita razloge zbog kojih je došlo do podjela unutar stranke u Zvorniku. 

Bio sam na sastanku jer sam član Regionalnog odbora. Tačno je da je formirana Radna grupa čiji predsjednik je Ramiz Salkić, a članovi Samir Baćevac i Murat Avdić. Nemam ništa protiv članova Radne grupe. Nažalost, bojim se da Radna grupa ne bude samo pokriće onim koji vladaju procesima u Podrinju, prije svih Dževadu Mahmutoviću, u pokušaju da se ja sklonim s čela OO SDA, a sve bi oni ovladali biračima u Zvorniku. Njihov jedini cilj je da na moje mjesto dovedu sebi poslušnog čovjeka kome će oni koji nisu iz Zvornika, diktirati koji to Zvorničanin može, a koji ne može predstavljati Zvornik. Ja u SDA nisam od jučer i dobro znam metode njihovog rada – kazao nam je Čivić. 

Predsjednik Radne grupe za Zvornik, formirane na preksinoćnjem sastanku, Ramiz Salkić, odbio je da daje bilo kakve izjave za medije s obrazloženjem da je to zaključak sastanka RO SDA Srednje Podrinje. 

- Ja svemu pristupam na krajnje odgovoran način i sve dok Radna grupa ne završi svoj rad, ne želim da bilo šta komentarišem – kazao nam je kratko Salkić.

Kako saznajemo, Radna grupa će početi s radom nakon što Nedim Čivić zakaže sjednicu Općinskog odbora SDA Zvornik. 

     


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.