REPUBLIKA SRPSKA

NSRS danas o Dodikovim pomilovanjima u prošloj godini

Fena

11.5.2017

Raspravom o Godišnjem izvještaju o aktivnostima Institucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2016. godinu u Banjoj Luci je danas nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, piše Fena. 

Poslanici su jučer, prvog dana zasjedanja, obavili raspravu o Izvještaju o stanju i položaju pripadnika nacionalnih manjina u RS, kao i o Posebnom izvještaju o usaglašavanju zakona i drugih propisa RS s pravnim standardima za ravnopravnost spolova.

Obavili su raspravu o Izvještaju o realizaciji Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za prošlu godine, Izvještaju o realizaciji Strategije naučnog i tehnološkog razvoja i Izvještaju o izvršavanju poslova i zadataka u vezi s realizacijom popisnih aktivnosti i objavljivanjem rezultata popisa.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i Informcija o odlukama o pomilovanju u 2016.

Od 21 molbe za pomilovanje osuđenih osoba, predsjednik RS Milorad Dodik je lani prihvatio jednu.

Dodikovom odlukom o pomilovanju potpuno je oslobođena od izvršenja preostalog neizdržanog dijela kazne zatvora Dajana Ostojić (1988.) iz Kozarske Dubice. Ona je presudom Osnovnog suda u Prijedoru iz 2012. bila osuđena na kaznu zatvora od deset mjeseci zbog krivičnog djela - ugrožavanje javnog saobraćaja.

U Narodnoj skupštini RS danas je i glasanje o svim apsolviranim tačkama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.