REPUBLIKA SRPSKA

Dodik najavio isključenja iz SNSD-a

Srna

30.5.2017

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ isključit će iz članstva četiri odbornika iz Opštinskog odbora Prnjavor ukoliko se ne vrate u Klub odbornika SNSD-a i ponište odluku o formiranju drugog kluba zbog nepoštovanja stranačke discipline i djelovanja suprotno stavovima stranke i Kluba odbornika SNSD-a.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je ove odbornike na jedinstven rad u Klubu odbornika ove stranke u Skupštini općine Prnjavor, saopćeno je iz SNSD-a.

- Tražim od ova četiri odbornika da nastave da djeluju u okviru skupćinske većine predvođene SNSD-om i da u okviru svoje matične organizacije, a ona jeste SNSD, razgovaraju o eventualnim problemima. Ukoliko se to ne dogodi, poručujem im da ćemo postupiti u skladu sa Statutom SNSD-a, koji je jasan i koji za ovakvo postupanje predviđa isključenje iz stranke na osnovu odluke predsjednika - istakao je Dodik.

On je naglasio da je lokalna vlast u Prnjavoru, predvođena kadrom SNSD-a, od izbora do danas pokazala da je provođenje politika SNSD-a od najboljeg interesa za građane Prnjavora i svaka destabilizacija lokalne vlasti u toj općini nanosi štetu interesima građana.

Predsjednik SNSD-a je istakao da u općinskoj organizaciji stranke u Prnjavoru postoji jedinstvo nosilaca ključnih funkcija što ga posebno raduje.

- Raduje me što znam da u našoj organizaciji u Prnjavoru postoji jedinstvo među ključnim ljudima, načelnikom Darkom Tomašem i narodnim poslanikom Dragom Kalabićem koji zajedno rade na provođenju naših politika i jačanju SNSD-a u Prnjavoru. Danas je jasno da su informacije o tome da gospodin Kalabić ima veze sa nedisciplinom ova četiri odbornika obična podmetanja i insinuacije na koje sam i ja u prvom trenutku reagovao. Uvjeren sam da će organizacija SNSD-a u Prnjavoru u narednom periodu biti ojačana, jer ne postoje pojedinci koji mogu umanjiti snagu koju naša stranka crpi iz podrške naroda - zaključio je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.