REPUBLIKA SRPSKA

Srebrenica: Česti prekidi u snabdijevanju vode u gradu i prigradskim naseljima

Radovi na gradskoj saobraćajnici

Piše: S. Smajlović

18.8.2017

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji gradske saobraćajnice u Srebrenici, često dolazi do prekida u napajanju vode iz vodovoda Zeleni Jadar. 

Izvođač radova „Zvornikputevi“ nanosi veliku štetu na gradskoj saobraćajnoj mreži, tako da skoro svakodnevno 20 pravnih subjekata i oko 50 domaćinstava sa 200 potrošača u gradu i prigradskim naseljima ostaju bez pitke vode. 

Vršilac dužnosti direktora JKP „Polet“ u Srebrenici Bekir Halilović za „Avaz“ kaže, da rekonstrukcija gradske saobraćajnice podrazumjeva i zamjenu dotrajale podzemne vodovodne mreže, kako kasnije ne bi došlo do prekopavanja novog asfaltnog sloja.

-Međutim, izvođač radova to ne čini i ne priznaje naše troškove na svakodnevnom otklanjanju kvarova. Stoga, smo realizatorima projekta Općini Srebrenica, UNDP-u i izvođaču radova uputili dopis da se prilikom radova na gradskoj saobraćajnici pridržavaju projekta- istakao je Halilović.

Naglašava da im pored troškova na kvarovima, dodatne probleme stava i suša, te cisternama pune prazne rezervoare vode za oko 1.000 stanovnika u Gornjim Potočarima, Podravanju i Sućesci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.