REPUBLIKA SRPSKA

Dodik: Srpski narod mora biti okupljen oko ideje koja se zove Republika Srpska

Srna

27.8.2017

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik izjavio je danas da globalna kretanja u svijetu nalažu da srpski narod mora biti okupljen oko ideje koja se zove Republika Srpska, njenog jačanja i postojanja. 

Dodik je u izjavi novinarima na 52. "Kočićevom zboru" u Stričićima kod Banje Luke istakao da je Republika Srpska danas zemlja slobode, koju je osvojila svojim postojanjem i formiranjem.

- Ta sloboda podrazumijeva pobjedu pred velikom historijskom nepravdom koja je ovdje i za vrijeme, prije i poslije Petra Kočića bila dominantna srpskom narodu - rekao je Dodik.

Dodik je naveo da sloboda za srpski narod danas nije dovedena u pitanje, te da sada postoji potreba da se bolje živi, da se više obezbijedi materijalnih i duhovnih resusra da bi ljudi ovdje bolje živjeli.

- Ne treba biti naivan. Globalna kretanja u svijetu nalažu da moramo biti okupljani oko ideje koja se zove Republika Srpska, njenog jačanja i njenog postojanja - rekao je Dodik.

Dodik, koji prisustvuje svečanom kulturno-umjetničkom programu 52. "Kočićevog zbora" u Stričićima na Zmijanju, naglasio je da mu je drago da je danas ovdje sa ljudima da podijeli uspomenu na Petra Kočića.

- Narodnim zborovanjem sjećamo se Kočića i njegovog velikog djela, čovjeka koji je gotovo prije sto godina pisao o patnji naroda ovog kraja i na najbolji mogući način to prenosio i ostavio u nezaborav svim generacijama - rekao je Dodik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.