REPUBLIKA SRPSKA

Višegrad: Smanjuje se broj oboljelih od tuberkuloze

Srna

19.9.2017

Na području Višegrada iz godine u godinu bilježi se pad broja oboljelih od tuberkuloze i može se reći da je bolest u priličnoj mjeri stavljena pod kontrolu, rekao je ljekar višegradskog Doma zdravlja Goran Lončarević. 


"To ne znači da treba da se opuštamo, već da kroz institucije, zdravstvene ustanove, uz pomoć Fonda zdravstvenog osiguranja i resornog ministarstva, koji čine sve da obezbijede odgovarajuće uslove za borbu protiv ove bolesti, moramo i dalje raditi da bi postigli zacrtane ciljeve Svjetske zdrastvene organizacije", dodao je Lončarević.

Lončarević je danas u izjavi novinarima u Višegradu, nakon predavanja o tuberkulozi povodom obilježavanja Nedjelje borbe protiv tuberkuloze koje je u organizaciji Crvenog krsta Višegrad održano u Srednjoškolskom centru "Ivo Andrić", napomenuo da RS ima svoje programe za borbu protiv tuberkuloze.

"Vlada Republike Srpske je u okviru programa za unapređenje zdravlja stanovništva izradila poseban program za borbu protiv tuberkuloze koji je usvojen", dodao je Lončarević.

Sekretar Crvenog krsta Višegrad Duško Samardžić rekao je novinarima da je cilj predavanja podizanje svijesti učenika da bi stekli nova saznanja o tome kako da zaštite svoje i zdravlje ljudi svoje okoline.  

On je dodao da će volonteri opštinske organizacije Crvenog krsta u narednom periodu obići bolesne od tuberkuloze i uručiti im higijenske pakete.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.