REPUBLIKA SRPSKA

Lideri opozicije protiv urušavanja institucija RS

Piše: G.D.

24.9.2017

Lideri opozicionih stranaka u RS Vukota Govedarica (SDS), Branislav Borenović (PDP), Dragan Čavić (NDP), Milanko Mihajilica (SRS RS) i Goran Đorđić (Napredna Srpska) održat će sutra navečer u banjalučkom Banskom dvoru prvu “skupštinu naroda”.


- Skupština naroda je naša borba za pravnu državu i poštovanje Ustava i zakona. Ukazivali smo na stalno kršenje Ustava RS, Zakona i Poslovnika Narodne skupštine RS. Režim je odgovorio uvođenjem pripadnika MUP-a RS u NSRS i tako nastavio s urušavanjem institucija RS. Ne možemo dalje zatvarati oči na ovo urušavanje - istakao je Čavić.


Borenović kaže da će „skupštine naroda“ biti jedan od načina borbe opozicije protiv vlasti u RS. On dodaje da se prva skupština u Banjoj Luci pripremala nekoliko dana i to u tajnosti.


- Sam predsjednik RS Milorad Dodik je rekao da će SNSD organizovati kontramiting kada god mi zakažemo proteste. Zato smo morali pažljivo birati dan i vrijeme održavanja ove skupštine, jer da je neko iz vlasti samo „namirisao“ šta spremamo, vjerovatno bi sala Banskog dvora bila zakupljena u naredna dva mjeseca – kazao je Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.