REPUBLIKA SRPSKA

Opozicija poručila: RS je predugo čekala da se čaša prelije!

G. D.

25.9.2017

U banjalučkom Banskom dvoru večeras je održana Skupština naroda koju su organizovali poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS.

Na Skupštini su govorili lideri opozicionih stranaka Vukota Govedarica (SDS), Branislav Borenović (PDP), Dragan Čavić (NDP), Milanko Mihajlica (SRS RS) i Goran Đorđić (Napredna Srpska).

U Banski dvor su, prije početka Skupštine, došli i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

Predsjednik Napredne Srpske u NSRS Goran Đorđić istakao je da su nedavna dešavanja u NSRS kap koja je prelila čašu.

- RS je predugo čekala da se ova čaša prelije. Mi poštujemo ustanove RS. Nismo se odlučili na nasilje i da nasiljem nametnemo svoje stavove. Nismo rušili ustanove. Nijedan dio inventara nismo pomjerili sa svoga mjesta. Obići ćemo cijelu RS i pronijet ćemo istinu o režimu - kazao je Đorđić.

On je dodao da je mnogo loših stvari u RS. Đorđić je rekao da je građana u RS sve manje i dodao da se to ne može objasniti migracijama.

- Samo u ovoj godini razlika između broja rođenih i umrlih je više od tri hiljada. Nestala je jedna opština. Takav trend je katastrofalan. Ova vlast je dobila sve oblike režima. Progonjeni ste ako ne govorite kako vođa kaže - istakao je Đorđić. 

Prvi radikal RS Milanko Mihajilica istakao je da histerični napadi režima u RS pokazuju da je vlast u strahu od naroda, u strahu od promjena i u strahu od odgovornosti.

- Jedina obojena revolucija koja se u RS dogodila bila je sa balkona Banskog dvora prije 20 godina. Jedini ko je na silu došao na vlast jeste onaj koji sada sjedi u Palati Republike. U tome su učestvovali današnji ministar unutrašnjih poslova RS i nezakonito izabrani dekan Fakulteta bezbjednosti u Banjoj Luci. Nismo mi to zaboravili i nećemo dozvoliti da nas nazivaju izdajnicima - kazao je Mihajlica.

On je dodao da će doći dan kada će svi biti jednaki pred Ustavom RS i kada će RTRS biti javni servis svih građana.

- Mi se povući nećemo dok ne promijenimo ovu vlast. I to treba da znaju. Oni koji se plaše naroda poslali su policiju u NSRS, ali ne zbog nas, nego da pošalju poruku narodu. Ne možemo da živimo bolje zato što u RS nema kakve mafije nema. Kakve god mafije da ima u svijetu kod nas se primila i rodila kao nikad - poručio je Mihajlica.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.