REPUBLIKA SRPSKA

Čavić: Mi samo tražimo da vlast poštuje Ustav i zakone RS!

Dragan Čavić

G. D.

25.9.2017

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je na večerašnjoj Skupštini naroda u Banjoj Luci da je vlast slagala kada je rekla da je opozicija predlagala kompromis u NSRS.

- Nije uslov da se zahtjev da se većina ponaša po Ustavu RS i po zakonima RS? Da li je ultimatim da se poštuju zakoni? Rekli smo da je dosta toga i da tako više ne može! Agencija za bankarstvo RS je zbog političkog utjecaja dovela do propasti tri banaka koja je dovela do gubitka 600 miliona KM štete - kazao je Čavić.

Dodao je da opozicija ne brani personalno Šnjegotu nego nezavisnu ustanovu revizije. 

- Samo smo tražili da provedu zakone, ništa drugo. Zašto im je trebao odlazak Šnjegote? Zato da se naredne godine ne prikaže nijedna institucionalna kritika njihove nesposobnosti. Šnjegota je pogledao pritisku i time izložio opasnosti i pritisku svakog narednog revizora - rekao je Čavić.

Naveo je da bi vlast željela da opozicija izazove konfrontaciju. Čavić je ukazao na sve stavke revizorskog izvještaja.

- Oni ne žele da se revizorska istina zna, jer je Vlada RS prekršila sedam zakona. Kada ovi uzurpatori sloboda odu sa vlasti, mijenjat ćemo zakone. Krivično djelo će biti svaki pritisak na revizora. RS trebaju red i rad, a reda i rada će biti. I to će biti! A oni neka primjenjuju silu, mi smo spremni - poručio je Čavić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.