REPUBLIKA SRPSKA

Krsmanović: Dodik i Izetbegović jedan drugom najbolje odgovaraju

Krsmanović: Mislim da ima neka tajna veza između Izetbegovića i Dodika ( A. Bajramović)

Al. B.

27.9.2017

Godinu dana nakon što su lokalnu vlast formirali SNSD i SDA, o rezultatima njene vladavine, na konferenciji za novinare u Foči, govorio je potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović, zajedno sa odbornicima ove stranke u lokalnoj skupštini.

Ističu da se Foča suočava s brojnim infrastrukturnim, komunalnim i drugim problemima, ali da aktuelna vlast nije u stanju niti jedan od njih da riješi.

Popunjena deponija smeća ili stanje putnog pravca Foča – Šćepan Polje, dio su neispunjenih predizbornih obećanja.

– Po svemu što sam vidio u Foči, mislim da ima neka tajna veza između Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika. Oni jedan drugom najbolje odgovaraju, jedan drugom nabacuju lopte da bi prevarili narod u kampanji i kad ostvare izbornu pobjedu onda se stanje potpuno mijenja. U Foči ste imali referendumsku atmosferu sedam dana pred izbore, to je bila maltene mržnja po nacionalnoj osnovi. Prave se jednonacionalni referendumi, to u Bosni znači maltene sukob, a poslije izbora formiraju vlast. Imate načelnika Opštine i načelnika finansija iz SNSD-a, a iz SDA imate predsjednika Skupštine i načelnika urbanizma. I sve je stalo – kazao je Krsmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.