REPUBLIKA SRPSKA

Bosić: Biću kandidat za predsjednika ako SDS tako odluči

Avaz.ba

27.9.2017

Mladen Bosić izjavio je da će biti kandidat za predsjednika Republike Srpske ukoliko to odluči Srpska demokratska stranka čiji je član. 

U medijima je odjeknula priča da je stvar već gotova i da će bivšeg lidera – SDS nagraditi kandidaturom za predsjedničku fotelju u Palati Republike. 

- Mislim da niko nema pravo da odbije ukoliko se pokaže da bi bio kvalitetan kandidat, a ukoliko to budem ja ću prihvatiti mada nemam nikakvu namjeru da se sam kandidujem,- rekao je Bosić za "ATV". 

Kandidatura je primamljiva i drugim SDS-ovcima, pogotovo jer na opštim izborima 2018. godine sadašnji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik neće imati pravo na ponovnu kandidaturu pa je, navodno, procjena da su više nego solidne šanse za pobjedu nad nekim drugim kandidatom vladajuće koalicije, dodaje banjalučka televizija. Tako se u nekim kombinacijama spominju i Vukota Govedarica, ali i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. Spominje se i ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, koji kaže da nema takve ambicije, ali ipak će postupiti onako kako stranka odluči. 

- Vidjeću, ako stranka bude mislila i procjenjivala u određenom momentu da ja mogu negdje na nekom mjestu da doprinesem više neću tvrdoglavo biti protiv toga ali odmah da kažem, nemam takvih političkih ambicija,- kaže Mektić. 

Ako se govori o Savezu za promjene, red mogućih kandidata bi mogao da bude duži. Još u martu ove godine Zdravko Krsmanović je izjavio da će Mladen Ivanić biti zajednički kadnidat PDP-a i NDP-a za predsjednika Republike Srpske. Od te ideje nije odustao. 

- Po svim istraživanjima Mladen Ivanić je u ovom momentu daleko najpopularniji političar. Ima funkciju u Predsjedništvu BiH, on je član Predsjedništva, ima taj autoritet i po svim istraživanjima njegova pobjeda je sigurna,- rekao je Zdravko Krsmanović, potpredsjednik NDP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.