REPUBLIKA SRPSKA

Čavić o upražnjenom mjestu glavnog revizora: Umjesto Šnjegote, neka dovedu Parodija

G. D.

6.10.2017

Predsjednik NDP Dragan Čavić izjavio je da je razriješeni glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota obavijestio parlament da poslije 12. oktobra Služba ne može da funkcioniše jer mu tada završava mandat, kao i njegovom zamjeniku.

- Prisustvovali smo sjednici Kolegija NSRS. Među tačkama za narednu sjednicu nalazi se i izvještaj revizora, ali mi smo protiv toga. Rekli su da smo se navodno dogovorili da na narednoj sjednici raspravljamo o izvještaju revizora. Danas je stiglo pismo glavnog revizora Duška Šnjegote u kojem upozorava NSRS da nema prava da pristupi svojim prostorijama i obavještava NSRS da od 12. oktobra neće moći vršiti svoju funkciju. U svojoj bahatosti većina ga je natjerala da podnese ostavku, ali su zaboravili da se glavni revizor u ostavci ne razrješava dok se ne imenuje novi revizor. NSRS nije imenovala novog revizora i njegovog zamjenika. Službe za reviziju neće biti dva-tri mjeseca - kazao je Čavić. 

On je dodao da Glavna služba za reviziju javnog sektora RS stavlja ključ u bravu 12. oktobra. 

- Predložio sam većini da zamoli Incka da za glavnog revizora imenuje Franciska Parodija, šefa MMF-a u BiH. To je jedini izlaz iz ove situacije. Postojalo je rješenje, a to je da i ovu odluku ostave u ladici, kao i onu o referendumu. Mnogo zakona je prekršeno i mi samo želimo da radimo po zakonu - istakao je on. 

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović rekao je da će se naredna sjednica održati 17. oktobra. 

- Na dnevnom redu naći će se prijedlog Rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS, kao i izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o provedenoj finansijskoj reviziji za korisnike budžeta RS. Danima se priča da je u NSRS bilo dugih cijevi. Dugih cijevi u NSRS nije bilo. Policija se uvijek obavještava kada se i u koje vrijeme održava skupština i da policija obezbijedi neophodne mjere. Nije bilo dodatnih kontakata. Policija nije tu zbog opozicije, već da bi obezbijedila rad NSRS - kazao je Čubrilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.