REPUBLIKA SRPSKA

Vrijednost projekta 1.666.000 eura bez PDV-a: Potpisan Ugovor za revitalizaciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Piše: P.M.

11.10.2017

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović potpisao je danas sa Slavišom Đurićem, zastupnikom njemačko-grčkog konzorcija „Fajfer – Karkanijas“, Ugovor o izvođenju radova na revitalizaciju trebinjskog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. 

Prema riječima gradonačelnika Petrovića, revitalizacija prečistača, ukupne vrijednosti 1.666.000 eura bez PDV-a, treća je komponenta projekta rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije u Trebinju – a omogućena je zahvaljujući donaciji švedske agencije „SIDA“ u iznosu od milion eura, koja će biti trebinjski udio u sufinansiranju projekta.

- Ostalih 666.000 eura bit će obezbijeđeno iz kreditnog aranžmana sa Evropskom investicionom bankom, namijenjenog projektu „Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj“, koji realizuje Vlada uz kontribucije lokalnih samouprava - pojasnio je gradonačelnik Petrović i dodao da će po ugovoru sa njemačko-grčkim izvođačem radovi biti završeni za 305 dana.


Potpisivanju ugovora u Trebinju prisustvovala je i predstavnica SIDA-e Marie Bergstrom koja je istakla da postoji nekoliko razloga što su odlučili da daju podršku ovom projektu.

- Jedan od razloga zašto smo podržali ovaj projekat je to što je jedan od glavnih ciljeva Švedske da podrži Bosnu i Hercegovinu na putu ka njenom članstvu u Evropskoj uniji. Također, razlog je i to što je zaštita životne sredine i smanjenje negativnog efekta klimatskih promjena jedan od glavnih prioriteta švedske vlade. Nakon ovog projekta, Trebinje će imati čistu okolinu i čistu rijeku, zato nam je drago da učestvujemo u ovom projektu - naglasila je Bergstrom.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, Radmila Mihić, pomoćnik ministra finansija i šef Tima za upravljanje projektom „Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj“, te predstavnici JP „Vodovod“ a.d. Trebinje, koje i gazduje prečistačem otpadnih voda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.