REPUBLIKA SRPSKA

Završeno zasjedanje Komisije za provođenje referenduma u RS

Avaz.ba

13.10.2017

Komisija za provođenje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH zasjedala je danas u Banjoj Luci nakon čega je objavljeno kratko saopćenje za javnost.

Danas je održan sastanak Republičke komisije za sprovođenje republičkog referenduma na kojem su razmatrana organizaciona - tehnička pitanja u vezi provođenja njenih nadležnosti utvrđenih Zakonom o referendumu i građanskoj inicijativi i odlukama o raspisivanju referenduma i izboru članova Komisije. Napominjemo da se referendumsko pitanje odnosi na organizaciju i rad pravosudnih organa i institucija na nivou BiH - piše u ovom saopćenju.

Podsjetimo, klubovi poslanika SDS – SRS RS, PDP i NDP u Narodnoj skupštini RS jučer su prozvali Komisiju da odgovori na pitanja kako teku pripreme za referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, koji bi trebalo da bude održan 19. novembra.

Odluka o referendumu u RS o Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, koja je 20. septembra objavljena u “Službenom glasniku RS”, stupila je na snagu 29. septembra i od tada teče rok za njegovo održavanje, jer Narodna skupština RS-a i pored najave entitetskog predsjednika Milorada Dodika tu odluku nije stavila van snage, odnosno obustavila njenu primjenu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.