REPUBLIKA SRPSKA

Zaključci nakon sastanka Dodika sa ljekarima u Zvorniku

Avaz.ba

27.10.2017

Sastanak ljekara u zvorničkoj bolnici sa Miloradom Dodikom završen je bez konkretnog rješenja. Kako je rekao ljekar Goran Bjeković, Dodik je uvažio sve argumente ljekara.

Predsjednik RS je rekao da je "najvjerovatnije počinjena greška", kako kažu ljekari, zbog "prelamanja stvari preko koljena", ali da se još ne zna ko će biti direktor bolnice.

Ljekari pregovarači kažu da su stekli dojam da Milorad Dodik nije imao dovoljno informacija o stanju u zvorničkoj bolnici. 

- Održali smo lekciju ministru Bogdaniću i prenijeli mu poruku iz Zvornika. Kako će tehnički ispraviti grešku koju je priznao, to je stvar Dodika i njegovih saradnika. Rok je nekoliko dana da se to uradi. Razmotrit ćemo da li ćemo nastaviti štrajk - rekao je Bjeković.

On je rekao da postoji velika mogućnost da odluka o imenovanju v.d. direktora bude promijenjena. 

- Dodik je predložio mapu puta i zamolio nas da se vratimo na radna mjesta. Mi nismo bili u štrajku, nego u protestu protiv nezakonite smjene direktora Milorada Drljevića i postavljenja vršitelja dužnosti - izjavio je dosadašnji zamjenik direktora Zoran Komljenović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.