REPUBLIKA SRPSKA

Kovačević: Dodika na svaki način žele da onemoguće da se kandiduje za Predsjedništvo BiH

Agencije

11.11.2017

Član Glavnog odbora SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da je to što sigurnosne agencije BiH "po nalogu neustavnih pravosudnih institucija BiH prisluškuju i progone čovjeka sa najvećim demokratskim legitimitetom u zemlji, otvoren pokazatelj apsurdnosti i neodrživosti BiH, kao i bijedan pokušaj Sarajeva da onemogući Milorada Dodika da naredne godine postane član Predsjedništva BiH".

Ukoliko uzmemo u obzir da je Milorad Dodik jedini čovjek u BiH koji u kontinuitetu pobjeđuje na svim izborima u posljednjih 12 godina i koji i trenutno, prema svim relevantnim istraživanjima javnog mnjenja, uživa najveće povjerenje građana, jedino što možemo da zaključimo jeste da je cilj kvazi istraga protiv njega onemogućavanje naroda u RS da demokratski i na slobodnim izborima izrazi svoju volju - rekao je Kovačević.

Naglasio je i da su mnogi u Sarajevu, kao i u jednom dijelu međunarodne zajednice, u strahu od mogućnosti da se Milorad Dodik na narednim izborima kandiduje za člana Predsjedništva BiH jer, kako kaže, više niko ne sumnja u njegovu ubjedljivu pobjedu ukoliko se odluči za tu kandidaturu.

U narednih godinu dana pritisak na Milorada Dodika i na RS će dostići svoj maksimum, a sve sa ciljem da se onemogući Dodikova kandidatura i potpuno izvjesna pobjeda u trci za člana Predsjedništva BiH iz RS. Svima je jasno da bi eventualni ulazak Milorada Dodika u tu instituciju automatski označio kraj za sve procese čiji je cilj slabljenje RS, a jačanje i centralizaciju BiH, pa će učiniti apsolutno sve da ga u tome onemoguće - zaključio je Kovačević.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.