REPUBLIKA SRPSKA

''Slatka zimska čarolija'' u Prijedoru počinje 20. decembra

U toku postavljanje ledene plohe ( D. Stojnić)

M. ZGONJANIN

16.12.2017

Prelijepi prostor „Ljetne bašte“ u Prijedoru u ovim hladnim danima dobiva novi sadržaj, veliko klizalište s propratnim sadržajima, najavili su Milenko Đaković, gradonačelnik, i Marina Cvjetićanin, zamjenica generalnog direktora “Mire“, tvornice za proizvodnju keksa i vafla, koja je, zajedno s Gradom, organizirala „Slatku zimsku čaroliju“.  

Uspješna saradnja

- Ovo će od srijede, 20. decembra, biti najslađa zimska čarolija i praznična zabava na području regije - najavio je Đaković.

Cvjetićanin je istakla da se ovaj praznični program prvi put organizira u Prijedoru.

- Sve je nastalo kao proizvod saradnje s Gradom, koji je podržao našu ideju i prepoznao nas kao kvalitetnog partnera u ovom projektu. Glavna atrakcija bit će klizalište, koje će radnim danima biti otvoreno od 12 do 22 sata, a vikendom sat duže. Bit će tu i koncerata, nagradnih igara, gastro-ponude, za svakoga ponešto - kazala je Cvjetićanin i dodala da će na otvorenju nastupiti i bend ''The Babe Barbarella''.

Probno klizanje

Na pravljenju leda uveliko rade radnici firme „Bonido“ iz Bosanskog Novog. Mladen Bosančić, vlasnik, pojašnjava da bi prvi klizači na probno klizanje mogli već u nedjelju.

- Mislim da će to izgledati fantastično. S kućicama, sve okićeno, s prikladnim ugostiteljskim sadržajima... U konkurenciji „Zimzograda“, ovo bi mogao biti jedan od najljepših u BiH - rekao je Bosančić.

„Slatka zimska čarolija“ bit će otvorena do 21. januara naredne godine.

Novogodišnji program  

Gradska uprava priprema i bogat novogodišnji program. Osim prijema kod gradonačelnika, bit će upriličen i doček ''Dječije nove godine'' 29. decembra u sportskoj dvorani „Mladost“.

- Podijelit ćemo i novogodišnje paketiće djeci. Na malom trgu na otvorenom bit će organiziran i doček Nove godine. Uz tople napitke i vatromet u ponoć, Prijedorčane će zabavljati „Beca Fantastik“ - kazao je Đaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.