REPUBLIKA SRPSKA

Susret na neviđeno u Gornjim Orlovcima već spojio četiri para: "Nisam probirljiv, ako nađem srodnu dušu, ženim se"

U salu se nije moglo s fotoaparatom i kamerom ( D. Stojnić)

M. ZGONJANIN

25.12.2017

U mjesnom domu u Gornjim Orlovcima kod Prijedora preksinoć je održano zanimljivo druženje neženja i slobodnih, neudatih dama, njih pedesetak sa područja Prijedora, Bosanske Dubice, Banje Luke...  

Muzika i pokloni

Mjesna zajednica Gornji Orlovci, organizator skupa pod nazivom “Upoznaj ljubav”, potrudila se da onima koji na neviđeno i u srednjim godinama traže srodnu dušu, osigura prilično romantičan ambijent pa je tako pod crvenim svjetlom organizirana večera uz svijeće.

Ritan: Vidjet ćemo šta će biti

Starčević: Pohvale organizatorima

Bilo je i muzike, konfeta, poklona... Momci su ruže poklanjali djevojkama, a one njima polovine jabuka.

Druženje je bilo vrlo diskretno. U salu se nije moglo ni s kamerom ni s fotoaparatom, mada su se najhrabriji “slobodnjaci”, Prijedorčanin Radenko Ritan (40) i Milka Starčević (54), koja živi i radi u Italiji, ipak pokazali i javno zahvalili organizatoru, rekavši da je ovo nešto najljepše što se može dogoditi nekim momcima i curama.

- Nisam nešto probirljiv pa ćemo vidjeti šta će biti. Ako nađem srodnu dušu, ženim se. Za početak, nudim joj samo ljubav - najavio je Ritan.

Nije poznato da li je on jedan od osam sretnika koji su baš u Gornjim Orlovcima upoznali ljubav svog života, ali su četiri para već nakon prvog pića pokazala vidne emocije pa organizator očekuje da bude i nekih brakova.

Probili led

Kos i Špadić: Probili smo led i idemo dalje

- Ovo je jedinstven skup na ovim prostorima. Probili smo led i idemo dalje, jer se pokazalo da nam ovakvo nešto treba. Prioritet smo dali Prijedorčanima, mada nismo sve mogli primiti, jer u Domu ima mjesta samo za njih pedesetak - kazao je jedan od organizatora, novinar Pero Špadić te je dodao da će oni koji ove godine nisu bili, ako bude novog druženja, dobiti šansu, moguće, naredne.

 “Službeni” provodadžija 

Sve je budno nadgledala organizatorica i “službeni” provodadžija Miljana Kos, koja je potencijalnim partnerima, relaksirajući atmosferu, pomagala da se bolje upoznaju.

- Malo sam s njima pričala, mlađe sam smjestila uz njihove vršnjake, a starije u društvo koje im po godinama pripada - kaže Miljana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.