REPUBLIKA SRPSKA

Bosanska Gradiška: Za bebu i majku cvijeće i poklon-bon

Načelnik s poklonima za novopečenu majku

Piše: B. G.

4.1.2018

Zoran Adžić, načelnik općine Bosanska Gradiška, posjetio je u Porodilištu Opšte bolnice Helenu, prvu bebu rođenu u 2018. godini u bosanskogradiškoj bolnici i prvjenac Anđeli i Marinku Nježiću. 

- Presretna sam što sam na svijet donijela zdravu bebu. Počastvovana sam načelnikovom posjetom i poklonima. Veoma sam zahvalna ljekarima i medicinskim sestrama na pažnji - kazala je Anđela Nježić, inače mještanka srbačkog sela Prebljezi.

Načelnik Adžić kazao je da je nezadovoljan činjenicom da je u prošloj godini broj poroda bio manji za pet posto u odnosu na 2016. godinu.

- Lokalna vlast je uvela niz stimulativnim pronatalitetnih mjera. Osim poklon-bona od 150 maraka za svako novorođenče, tu je i povećanje iznosa za vantjelesnu oplodnju za 50 posto i druge mjere. Bio bih najsretniji kada bismo rebalansom budžeta morali povećavati stavke za novorođenčad - rekao je Adžić.

537 beba  

U protekloj godini u Opštoj bolnici u Bosanskoj Gradišci rođeno je 537 beba, od čega je 268 od roditelja iz ove općine. U ovoj bolnici zabilježeni su i porodi majki iz susjednih općina - Srpca, Laktaša, Prnjavora i Bosanske Dubice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.