REPUBLIKA SRPSKA

Čavka: Naša djeca treba da žive u miru i toleranciji, a ne u mržnji

Avaz.ba

8.1.2018

Šef Kluba Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS Admir Čavka (SBB) osudio je jučerašnji napad na džamiju u Bronzanom Majdanu kod Banje Luke.

Čavka je sa glavnim imamom medžlisa Islamske zajednice u Banjoj Luci posjetio džemat u Bronzanom Majdanu i uputio riječi podrške džematlijama.

- Dali smo podršku džematlijama i bili smo tu tokom uviđaja. Policija je profesionalno uradila posao i brzo je privela počinioce ovog djela. Ovakva dešavanja uvijek treba osuditi, ali kroz njih ne treba gledati narod nego pojedince. Nema potrebe za ovakvim napadima na vjerske objekte – istakao je Čavka.

Dodao je da ovakva dešavanja mnoge vraćaju u ružna prošla vremena kada su mnoge džamije u Banjoj Luci porušene i sravnjene sa zemljom.

Čavka navodi da mu je drago što su građani Banje Luke osudili ovaj čin.

- Ružna vremena su iza nas. Trebamo se okrenuti budućnosti i u toj budućnosti graditi bolji prostor za našu djecu. Ona treba da žive u miru i toleranciji, a ne u mržnji i zavadi. Drago mi je da su Banjalučani to prepoznali i da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS uradili svoj posao izuzetno profesionalno – kazao je Čavka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.