REPUBLIKA SRPSKA

Nedjeljko Mlađenović, načelnik općine Bratunac: U kapitalne projekte lani uloženo više od 50 miliona maraka

Bratunac: U 10 godina u obnovu infrastrukture i drugih objekata uloženo više od 100 miliona maraka

Piše: S. SMAJLOVIĆ

14.1.2018

Govoreći o ulaganju u razvojne projekte u proteklih deset godina u općini Bratunac, kada je za obnovu infrastrukture i drugih objekata uloženo više od 100 miliona maraka, načelnik ove općine Nedeljko Mlađenović posebno naglašava postignute rezultate u prošloj godini te smatra da su građani zadovoljni realizacijom svih projekata. 

Najuspješnija godina

Kaže da je samo prošle godine na području ove općine utrošeno više od 50 miliona maraka za realizaciju kapitalnih, infrastrukturnih i drugih projekata. Mlađenović smatra da je ova godina najuspješnija od prestanka rata.

- Završeni su gradnja moderne zgrade Doma zdravlja, gradski vodovod, koji nije obnavljan više od pedeset godina, a tu je i sistem za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, vrijedan osam miliona maraka, koji je obuhvatio sva sela. Potpuno je regulirano korito rijeke Križevice, koja protječe kroz grad i nekoliko prigradskih naselja. Asfaltirano je više od 100 kilometara lokalnih puteva, izgrađeno je nekoliko objekata za socijalno zbrinjavanje, kao i niz drugih projekata - sa zadovoljstvom ističe načelnik Mlađenović.

Na pitanje je li se moglo više uraditi, Mlađenović potvrdno odgovora. Kaže da je u proteklom periodu realizirano skoro 70 posto planiranih projekata. Naglašava da bi i ostali projekti bili realizirani da nije bilo problema oko čestog konstituiranja skupštinske većine, gdje se uzalud trošilo dosta vremena, a projekti i novac su čekali. Sve je to utjecalo na donošenje odluke za raspisivanje tendera.

Nova zgrada Doma zdravlja završena prošle godine

Otpadne vode

Kada su u pitanju projekti u ovoj godini, Mlađenović u prioritete stavlja rješavanje otpadnih voda, asfaltiranje regionalnog puta Bratunac – Drinjača i Bratunac – Skelani preko Fakovića. Svakako će, kaže, u ovoj godini biti završeni radovi na pristupnim putevima za Granični prijelaz u Pobuđu, gdje je na rijeci Drini završen novi most, koji se još ne koristi.

Mlađenović: Građani zadovoljni realizacijom svih projekata

Nova općinska zgrada

Mlađenović najavljuje da će ove godine početi gradnja nove općinske zgrade, jer je postojeća stara više od stotinu godina i neuvjetna za rad. Kaže da je projektna i druga dokumentacija pripremljena, a odabrano je i zemljište.

- Svi infrastrukturni i drugi realizirani projekti bili su uvjet za investiciona ulaganja. Više investitora u ovu općinu uložilo je 25 miliona maraka, a posao je dobilo 400 radnika – kaže Mlađenović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.