REPUBLIKA SRPSKA

Čubrilović: DNS zainteresiran da ponudi kandidata za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH

Avaz.ba

20.1.2018

Zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je da je ova stranka spremna da pregovara o pojedinačnim funkcijama na predstojećim izborima, a da će samostalno izaći na izbore za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH.

- Očekujemo da nađemo partnere koji će ponuditi DNS-u jednu od tih pojedinačnih pozicija kako bismo mogli dalje kreirati ukupan politički ambijent - rekao je Čubrilović sinoć za RTRS.

On kaže da je DNS zainteresiran da ponudi kandidata bilo za predsjednika Republike Srpske bilo za člana Predsjedništva BiH, ali da na izbore za parlamente RS i BiH izlazi samostalno, kao i svaki put.

Govoreći o mogućem sporazumu DNS-a sa Narodnom strankom Ognjena Tadića, on je rekao da ta saradnja ne bi bila na nivou koalicije.

- Nije to sporazum tog nivoa. Bit će to saradnja između stranaka. Ono što je Narodna stranka iznijela na tom sastanku kao svoje ciljeve, to se u velikoj mjeri poklapa sa politikom DNS-a - naveo je Čubrilović.

On je ocijenio da su odnosi u koaliciji SNSD-DNS-SP dobri i korektni te naglasio da koalicija DNS-SNSD traje gotovo 20 godina i da je možda najstarija na Balkanu. 

Na konstataciju da je DNS poželjan partner i za opozicioni blok, Čubrilović kaže da javne ponude te vrste ne smatra ozbiljnim i da nikada nije bilo konkretnog razgovora o tome.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.