REPUBLIKA SRPSKA

Čavić: Skupštinu RS bi do oktobarskih izbora trebalo raspustiti

Čavić: Neprihvatljivo ponašanje

Fena

7.2.2018

Opozicija učestvuje danas u radu parlamenta Republike Srpske (RS), iako kako tvrde, nikada do sada se nije dogodilo da se 48 sati prije zasjedanja promijeni više od trećine tačaka dnevnog reda, čak 11 od ukupno 31. 

- To pokazuje da je još izraženija bahatost Vlade RS prema Narodnoj skupštini. Da ja sam odlučujem, ovu Skupštinu bi do oktobarskih izbora trebalo raspustiti i dovesti je u ustavni red - ustvrdio je poslanik NDP-a Dragan Čavić.

Opozicionari su zbog toga, kaže, razmatrali da uopšte ne učestvuju u radu Narodne skupštine, ali su od toga danas odustali, jer se na dnvenom redu nalaze i njihove interpelacije o stanju u zdravstvu, penzionom sistemu i javnim preduzećima.

I odnos vlasti prema tim interpelacijama će, kaže, odrediti dalji tok njihovog rada u parlamentu.

Čavić je u obraćanju u Skupštini naveo da je opozicija pokušala sve kako bi "natjerali Vladu da se ponaša u skladu s Ustavom i zakonima, ali je to nemoguće”.

- Naša uloga ubuduće će biti da, ako vi iz vladajuće većine niste spremni da štitite dignitet i ulogu Narodne skupštine, to uradimo mi tokom ovog mandata. Ne možemo prihvatiti ovakvo ponašanje, jer je neviđeno u historiji RS - ustvrdio je Čavić.

U parlamentu je, nakon njegovog obraćanja, počela rasprava o prvoj tački dnevnog reda - poslaničkim pitanjima i odgovorima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.