REPUBLIKA SRPSKA

U januaru izdali 40 prekršajnih naloga u iznosu od 41.000 KM

Tržišni inspektori izvršili 86 kontrola

G. D.

14.2.2018

Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banje Luke tokom januara obavilo je 1.139 inspekcijskih nadzora. Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je 40 prekršajnih naloga, na osnovu kojih su izrečene novčane kazne u iznosu od 41.000 KM.

Inspekcija za hranu je izvršila 91 inspekcijski nadzor, tokom kojeg je izdala pet prekršajnih naloga. U oblasti prometa roba i usluga tržišni inspektori su u obavljenih 86 kontrola izdali 11 prekršajnih naloga.

Inspekcija rada je u oblasti rada i zaštite na radu izvršila ukupno 48 inspekcijskih nadzora. Zatečeno je šestero neprijavljenih radnika kod poslodavca, zbog čega su izdati prekršajni nalozi.

Poljoprivredna inspekcija je obavila 73 nadzora, a vodna inspekcija 71, od kojih se najveći broj kontrola odnosio na zaštitu voda i uređenje vodotoka.

U oblasti zdravstvene zaštite životinja i veterinarske djelatnosti inspekcija je izvršila 221 nadzor. Saobraćajni inspektori u oblasti javnih puteva i drumskog saobraćaja proteklog mjeseca imali su 233 kontrole.


Urbanističko-građevinska inspekcija je u oblasti prostornog uređenja i građenja izvršila ukupno 147 inspekcijskih nadzora. Zbog utvrđenih nepravilnosti, izdali su pet prekršajnih naloga i donijeli tri rješenja o rušenju objekata i jedno rješenje o rušenju zbog izgradnje suprotno izdatoj građevinskoj dozvoli. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.