REPUBLIKA SRPSKA

Narodna skupština RS ponovo o kreditu za "Željeznice"

Arhiva

Fena

20.2.2018

Raspravom o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja RS od 51,3 miliona eura kod Svjetske banke za projekat restrukturiranja Željeznica RS, danas će biti nastavljena sjednica Narodne skupštine RS.

Tokom rasprave o toj tački, prošle sedmice, poslanici vladajućih stranaka i opozicije nisu se saglasili o potrebi da se RS zaduži za rješavanje dugova tog javnog preduzeća.

U PDP-u smatraju da vlast time nagrađuje loše direktore "Željeznica", a kredite će vraćati svi građani. U SNSD-u i DNS-u su ukazali na potrebu restrukturiranja, s ciljem stabilizacije i finansijske održivosti tog saobraćajnog sistema.

Po okončanju te tačke očekuje se ništa manje burna rasprava o Prijedlogu odluke o iznosu garancija koje RS može izdati u 2018. godini – po hitnom postupku.

Na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Narodne skupštine RS su i prijedlozi zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, gasu, stranim ulaganjima, banjama, hemikalijama te nacrti zakona o zaštiti žrtava ratne torture, te oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela.

Poslanici su tokom dosadašnjeg rada u okviru te sjednice završili raspravu o samo pet, od ukupno 32 tačke dnevnog reda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.