REPUBLIKA SRPSKA

Vlada RS: Fabrika duhana Banja Luka mora nastaviti rad

Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS

Fena

27.2.2018

Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, predložio je na današnjem sastanku s menadžmentom i sindikatom Fabrike duhana Banja Luka da svi zajedno i dalje traže rješenja za nastavak rada ovog preduzeća, a da se u međuvremenu radnici vrate u Fabriku.

Mirjanić je istaknuo da menadžment Fabrike i holdinga „Bulgartabak“, koji je vlasnik ovog banjalučkog preduzeća, u saradnji s radnicima mora ponuditi rješenje, bilo u smislu nastavka proizvodnje, strateškog partnerstva ili prodaje fabrike, ali uz zadržavanje radnih mjesta.

O današnjem sastanku bit će informirana i entitetska vlada, a Mirjanić je istaknuo da će Vlada razmotriti sve mogućnosti pomoći koje bi išle u pravcu nastavka proizvodnje u Fabrici i zadržavanja broja zaposlenih.

Radnici su se danas okupili ispred zgrade Vlade RS, te od predstavnika „Bulgartabaka“ još jednom zatražili objašnjenje zbog najavljenih otkaza.

Vlasnik banjalučke Fabrike duhana "Bulgartabac“ sve brendove prodao je „British American Tobaccou“, te je zatim najavljeno gašenje proizvodnje, čime bi oko 100 radnika ostalo bez posla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.