Pješačka zona u centru grada na Vrbasu

U banjalučki park uloženo 400.000 KM

G. D.
05.03.2018 08:05

Foto: Zasađeno i 17 sadnica divljeg kestena

Pješačka zona u centru Banje Luke, na potezu od Hrama Hrista Spasitelja prema spomeniku banu Milosavljeviću, u završnoj je fazi rekonstrukcije. Radovi koštaju 400.000 maraka, a izvođač je kompanija „Kozaraputevi“. 

U parku su postavljene granitne ploče i izrađene betonske klupe oko novog drvoreda koji će činiti stabla divljeg kestena, kao jednog od autohtonih simbola grada na Vrbasu.

Montirana je i rasvjeta, a postavljene su korpe za otpatke. U Gradskoj upravi kažu da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom.

- Do sada su završeni radovi na postavljanju kablovske kanalizacije, vodovoda, kanalizacije, instalacija sistema za navodnjavanje drveća, postavljanje drenaže. Zasađeno je i 17 sadnica divljeg kestena - ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Plan rekonstrukcije kompletne pješačke zone, koja obuhvata ulice Veselina Masleše, Bana Milosavljevića i dio Aleje Svetog Save, predviđa i izgradnju fontane.

- Fontana će biti postavljena ispred zgrade Narodnog pozorišta RS. Bit će izgrađena kada grad bude u mogućnosti da osigura nova sredstva za nastavak rekonstrukcije pješačke zone od parka prema Narodnom pozorištu RS - rekli su u Gradskoj upravi.

NA VRH