REPUBLIKA SRPSKA

Banjalučka Medicinska škola mora seliti!

Medicinska škola u Banjoj Luci: Višegodišnji problemi s prostorom

Piše: G. DAKIĆ

29.3.2018


Srednja medicinska škola u Banjoj Luci godinama ima problema s prostorom, a uskoro bi mogla da se nađe na ulici ukoliko gradske vlasti ne riješe novi problem ove ustanove.

 Sudska presuda

Preduzeće „Kosmos“, u čijim se prostorijama nalazi Medicinska škola, traži hitno iseljenje budućih farmaceuta i medicinskih sestara i tehničara.

Medicinska škola uopće nema svoj prostor, a „Kosmos“ nakon usvajanja programa restrukturiranja traži iseljenje Medicinske škole, jer su prije njegovog usvajanja bili pred stečajem.


Jagodić: Novi prostor

- Ako „Kosmos“ dobije sudsku presudu, Medicinska škola bi se sutra našla na ulici. Nadamo se da se sudski spor neće završiti u negativnom smislu, jer mi uredno plaćamo zakup po ugovoru koji je napravljen, ali moram ponoviti da je ugovor sklopljen prije nego što je ovo preduzeće ušlo u proces restrukturiranja – rekao je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Direktor Medicinske škole Vladimir Jagodić rekao je da se sudski spor vodi između Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS, „Kosmosa“, Medicinske škole i Grada Banja Luka.

 Naći rješenje

- Ugovor o korištenju prostora važi još godinu i po i nadam se da će se za to vrijeme naći neko rješenje za školu. Najvjerovatnije će to biti objekt Medicinske škole na Paprikovcu u sklopu medicinskog kampusa - rekao je Jagodić.

1.070 učenika pohađa Srednju medicinsku školu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.