REPUBLIKA SRPSKA

Diplome i darovi za četvero djece koja su u Žepi naučila arapsko pismo

Piše: Al.B

1.4.2018

Četvero mališana iz Žepe uspješno je okončalo nastavu iz sufare, što je bio povod za organizaciju skromne svečanosti u ovom povratničkom medžlisu. 

Diplome i darove Idrizu Kargi, Ajdinu Kulovcu, Džejli Omanović i Ajli Šljivar u džamiji šehida Mehmeda ef. Hajrića uručio je goraždanski muftija Remzija ef. Pitić.

- Današnja mala svečanost golemim povodom kazuje nam da se mogu uraditi dobre stvari i kad skoro nikakvih izgleda nema. Današnja mala svečanost golemim povodom govori nam da drugog puta nema u poslu kojim se bavimo osim rada, truda i posvećenosti. Ovo mi je jedan od najdražih trenutaka u ovih četiri godine koliko sam na dužnosti muftije goraždanskog – kazao nam je Pitić.

Po prvi put nakon rata u Žepi će četvero djece početi izučavati Kur'an, dodaje Edin ef. Šljivar, predsjednik MIZ Žepa.

– Dosta se je lijepih stvari desilo u u prethodnih 12 godina koliko sam ja hodža ovdje, ali ovo mi je stvarno najdraži događaj. Inače mektebsku nastavu u Žepi pohađa 12 djece. Svi oni idu u Žepu u školu i to je najveći broj bošnjačke djece koja idu ovdje u školu nakon povratka, a imamo i dvoje djece koja žive u Podžeplju i idu u školu u Han Pijesak – ističe Šljivar.

Svečanost za djecu Bulka Imamović Mujić, žena porijeklom iz Žepe, koja trenutno živi u Njemačkoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.