REPUBLIKA SRPSKA

Vučić s Dodikom i Cvijanović u Trebinju

Piše: P.M.

10.4.2018

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, zajedno s predsjednikom RS Miloradom Dodikom, premijerkom RS Željkom Cvijanović i gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem, obišao je danas gradilište dječijeg vrtića “Srbija” u trebinjskom naselju Gorica, koji je jedan od nekoliko objekata čiju gradnju u RS finansira Srbija. 

Za ovaj vrtić, koji bi trebao biti završen do početka ljeta ove godine, čiji je predviđeni kapacitet 80 djece, Srbija je donirala pola miliona eura, a Grad Trebinje dodao je 160.000 KM.

Gradonačelnik Trebinja zahvalio je Aleksandru Vučiću na svemu što je uradio za Trebinje, a posebno za pomoć u izgradnji vrtića "Srbija". Predsjednik Srbije je kazao kako je presretan što je u Trebinju i što može pomoći tom gradu.

- Građani Srbije pomogali su građanima RS kao što su građani RS uvijek bili uz Srbiju kada je to bilo potrebno - rekao je Vučić.

Vučić je, također, obišao i Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg, gdje se susreo s vladikom Grigorijem, nakon čega je otvorio kancelariju konzularnog predstavništva Republike Srije u Trebinju zajedno s Miloradom Dodikom.

- Ljudi Trebinjci, dobrodošli u vašu kuću! Izvolite - rekao je Vučić, presijecajući vrpcu.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.