OBRAĆANJE

Vučić u Trebinju: Srbija finansira mnoge projekte u RS

P. M.

10.4.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik entiteta RS Milorad Dodik te gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, obratili su se na Trgu slobode građanima Trebinja i Hercegovine.  

Vučić je u svom obraćanju rekao da će Srbija finansirati projekt rekonstrukcije trebinjskog Starog grada u iznosu od dva miliona eura, dodavši da je dogovoreno da Srbija finansira i izgradnju vodovoda na Baljcima kod Bileće u iznosu od 300.000 eura.

- Za Stari grad u Trebinju vaš gradonačelnik je od Srbije osigurao dva miliona eura, 800.000 vam ide odmah ove godine, a ostatak naredne godine, kad projekti budu završeni - poručio je Vučić i dodao da je Srbija ranije izdvojila 500.000 eura za gradnju vrtića, da je već uplaćeno 400.000 eura za projekt pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima, te potvrdio da će Srbija graditi i dionicu magistrale kroz Hercegovinu od Tjentišta do Foče.

- Izdvojit ćemo najprije pet miliona maraka, a poslije ćemo da nastavimo kako bi vam put do Višegrada i Srbije bio i lakši i kraći - istakao je Vučić i dodao da će finansijska pomoć projektima u RS, iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu, biti sve veća.

- A, kad vam kažu da je Srbija nešto obećala, to je kod nas u roku od sedam dana ispunjeno - naglasio je Vučić, dodajući da je impresioniran dočekom Trebinjaca i Hercegovaca na Trgu slobode.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da podrška Srbije raznim projektima u RS najbolje svjedoči da su RS i Srbija upravo u mandatu predsjednika Vučića postigli najviši nivo saradnje.

- Posljednjih godina saradnja je daleko najbolja. Bratska podrška nikad nije izostajala, ali nikada nije bila ovako konkretna. Ali ono što je najvažnije, mi smo jedan narod i on živi jednom dušom i jednim srce - poručio je predsjednik Dodik i dodao da bez pomoći Vlade Srbije mnogi projekti bi ostali nedovršeni.

- Srbija kao zemlja najviše u regionu promovira mir i stabilnost i na ovaj način šalje najbolju poruku narodu u BiH -  naglasio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.