PRIJEDOR

Učenici održavanjem koncerata zaradili za matursku ekskurziju

Učenici su formirali pop-rok grupu “The Bach”

M. ZGONJANIN

2.5.2018


Sedam učenika trećeg razreda Srednje muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora, članovi pop-rok benda “The Bachs”, nakon preksinoć održanog koncerta u gradskom pozorištu znaju da će sigurno putovati na matursku ekskurziju u Grčku. 

 Ponosni na sebe

Od prodaje ulaznica uspjeli su na kraju prikupiti 5.000 maraka, koliko im je potrebno za ovo putovanje.

Članovi benda “The Bachs”, srednjoškolci Svetozar Kosanović, Dario Kečan, Kristina Rokvić, Anja Dukić, Vanja Gruban, Valerija Samardžija i Vanja Drljača sviraju po nekoliko instrumenata, pjevaju i izvrsni su zabavljači.

Kako kaže Kristina Rokvić, ponosni su na sebe, jer su pripremili koncert na kojem su izveli 13 pjesama.

- Sretna sam što smo uspjeli uraditi to što smo zamislili, da skupimo novac i da za nagradu odemo na tako željeno putovanje - rekla je Rokvić.

 Velika podrška

U publici su, osim roditelja, bili i njihovi profesori, razredna Ina Ritan, profesorica engleskog, i Dragan Marinković, profesor gitare, koji je svojim učenicima podrška od samog početka.

 Zajednička ideja

- To je jedna fantastična grupa mladih ljudi, učenika trećeg razreda Srednje muzičke škole. Neki od njih su i moji učenici. U okviru školske sekcije došli smo na zajedničku ideju da nešto uradimo, da sviramo popularnu muziku. Zamolili su me da im pomognem i evo ovaj koncert je na neki način rezultat tog jednogodišnjeg rada - kazao je Marinković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.