Šef Misije OSCE-a razgovarao s rukovodstvom Srebrenice

Berton: Srebrenica ima budućnost kojoj se svi trebamo okrenuti

Fena
11.05.2018 17:00

Foto: Fena

Šef Misije OSCE-a u BiH Brus G. Berton (Bruce) danas je u Srebrenici razgovarao s načelnikom općine Srebrenica Mladenom Grujičićem, predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine općine Alijom Tabakovićem i Radomirom Pavlovićem.

- Razgovarali smo o raznim temama koje su se prevashodno odnosile na ekonomski razvoj, obrazovanje i drugo. Za nas je Srebrenica posebno mjesto koje ima svoju prošlost koja ne smije biti zaboravljena. Srebrenica ima i budućnost kojoj se svi trebamo okrenuti. Imali smo priliku da razgovaramo o konkretnim načinima kako pomoći Srebrenici. Mi imamo kancelariju u Srebrenici, koja ima izuzetno dobru saradnju s načelnikom i njegovim saradnicima – izjavio je novinarima Berton, nakon razgovora te dodao da je ovo njegova prva posjeta Srebrenici otkako je preuzeo dužnost šefa Misije OSCE-a u BiH.

Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić iskazao je zadovoljstvo posjetom Bertona i istakao da ima dobru saradnju s kancelarijom OSCE-a.

- Predstavili smo sve ono što smo radili u prethodnom periodu. Naša politika je usmjerena prema ekonomskom razvoju. Dosta vremena se posvećivalo prošlosti, a malo budućnosti. Naš cilj je da stvorimo ekonomske uvjete da se stanovništvo koje ovdje živi zadrži, te da se stvore uvejti da se vrate oni koji su otišli - rekao je Grujičić novinarima.

NA VRH