SNSD aktivnosti države za rješenje migrantske krize okarakterizirao kao udar na RS

Autor: Srna
14.05.2018 19:31
A
A
A

Sastanak Koordinacionog tijela za pitanje migracija u BiH, koji se danas održao u Sarajevu, predstavlja još jedan udar na Republiku Srpsku jer se zanemaruje stav Vlade RS, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević. 

- Zanimljivo je i što su na sastanku učestvovali američka amabasadorica, kao i ambasadori dijela zemalja Evropske unije, a ne i oni koji će se na terenu sretati s migrantima, a to su institucije entiteta, prije svega institucije Republike Srpske, jer će svi migranti prvo ući na teritoriju RS - istakao je Kovačević.

On je naglasio da na ovom "besmislenom sastanku ne učestvuju ni predstavnici Ministarstva odbrane BiH iako je ranije iz institucija BiH saopćavano da će se migranti zbrinjavati u kapacitetima ovog ministarstva".

- Danas se još jednom dokazalo da institucije BiH nisu tu da rade u korist građana Republike Srpske i FBiH, već isključivo da provode odluke svojih mentora iz stranih ambasada - konstatirao je portparol SNSD-a.

On je dodao da mu je žao svih migranata i problema u kojem su se našli, ali da RS nema kapacitete da te probleme riješi.