BANJA LUKA

Anketni odbor zatražio informacije o Davidovoj smrti, Lukač potvrdio da će se odazvati pozivu na saslušanje

Fena

15.5.2018

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač potvrdio je da će policija biti na raspolaganju skupštinskom Anketnom odboru, kojem će dostaviti sve tražene podatke u vezi sa slučajem stradanja Banjalučanina Davida Dragičevića, a koje su do sada utvrdili istragom.

Potvrdio je da će se svi pojedinci iz MUP-a RS odazvati pozivu Anketnog odbora na saslušanje.

- Nadam se da će ljudi koji učestvuju u radu ovog anketnog odbora profesionalno i odgovorno pristupiti ovom zadatku te utvrditi sve činjenice da bi na određen način pomogli u razrješenju ovog slučaja -rekao je Lukač u izjavi novinarima.

Izrazio je nadu da neće biti, kako je naveo, političkih zaključaka u radu ovog odbora.

Lukač je rekao da Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i dalje radi na ovom slučaju, zajedno s policijom, čiji su svi kapaciteti angažirani, da bi se došlo do rasvijetljena ovog slučaja.

Anketni odbor Narodne skupštine RS, koji ima za cilj sagledavanje svih relevantnih činjenica u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića, zatražio je danas od ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, Zavoda za sudsku medicinu, predsjednika RS Milorada Dodika i Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka da im do četvrtka, 17. maja, dostave sve informacije u vezi sa stradanjem ovog mladića iz Banje Luke.

Predsjednik ovog skupštinskog odbora Branislav Borenović je rekao da su na prvoj konstitutivnoj sjednici odlučili da dva člana grupe “Pravda za Davida” učestvuju u radu Anketnog odbora, čije će sjednice biti otvorene za javnost.

Naredna sjednica bit će održana u petak, 18. maja, kada će, kazao je, uzeti izjavu od direktora Zavoda za sudsku medicinu, patologa Željka Karana te načelnika Uprave MUP-a RS za organizovani i teški kriminal Darka Ilića.

Borenović je u izjavi novinarima potvrdio i da će izjave uzeti i od drugih osoba, kao što su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač te Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije, i glavni tužilac banjalučkog tužilaštva Želimir Lepir i drugi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.