BANJA LUKA

Nakon više decenija grad na Vrbasu dobit će novu sportsku dvoranu

Budući izgled nove sportska dvorane

G. DAKIĆ

29.5.2018

Na mjestu nekadašnjeg šoping centra u Jevrejskoj ulici u Banjoj Luci bit će izgrađena nova sportska dvorana. Građevinci bi krajem ovog mjeseca trebali početi radove na izgradnji prve nove sportske dvorane u gradu na Vrbasu nakon više decenija, a cijeli posao koštat će 1,3 miliona maraka.  

Vlasnički odnosi

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banje Luke Petar Bilčar izjavio je da očekuje da će konkretni radovi početi krajem ovog mjeseca.

On je naglasio da vrijednost radova na najvećem ovogodišnjem projektu iz oblasti sportske infrastrukture iznose 1.331.854 KM i da očekuje da će biti okončani u roku od šest mjeseci.

- Ovim počinje konkretna realizacija ovog projekta, za koji smo pripreme počeli još prošle godine raščišćavanjem vlasničkih odnosa i ulaskom mehanizacije koja je uklonila ostatke nekadašnjih poslovnih prostora - naveo je Bilčar.

Potrebna sredstva

Prema projektu, predviđena je prenamjena ovog devastiranog prostora u savremenu sportsku dvoranu ukupne površine 2.110 kvadratnih metara. Potrebna finansijska sredstva osigurana su iz nedavno uspješno okončane emisije gradskih obveznica i dijelom iz eksternih izvora.


Razvoj sporta 

- Najvažnije je da će sportisti našeg grada dobiti još jednu dvoranu u kojoj će moći igrati rukomet, košarku, odbojku i druge sportove. Očekujemo da će to biti još jedan doprinos razvoju sporta - rekao je Bilčar.

 1,3

miliona KM vrijednost radova

2.110

Kvadrata površina buduće dvorane


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.