REPUBLIKA SRPSKA

Dio maturanata vratio se iz Italije sa ekskurzije, dirljive scene u Banjoj Luci: Vatra je buknula za nekoliko sekundi...

O. Ma.

30.5.2018

Grupa od 25 maturana banjalučke Ekonomske škole vratila se sa ekskurzije u Italiji, gdje im je u ponedjeljak izgorio autobus. 

Učenike su na Staroj autobuskoj stanici dočekali roditelji, rodbina i prijatelji koji nisu mogli sakriti suze dok su đake držali u snažnim zagrljajima. Pojedini su najavili da će tužiti školu i organizatora putovanja zbog, kako tvrde, nekorektnog postupanja prema đacima nakon nesreće u Lido di Jesolu.

- Na našu djecu je vršen pritisak da ostanu na ekskurziji, uprkos šoku i stresu kojem su bili izloženi - riječi su pojedinih roditelja.

U izgorjelom autobusu bila su ukupno 54 maturanta, i njih 25 je svojevoljno odlučilo da se vrati u Banju Luku, pa im je organiziran prijevoz, dok su preostali ostali u Italiji do kraja ekskurzije.

Kako su djeca prepričavala danas na stanici, vatra je buknula u nekoliko sekundi, a svi su istrčali iz autobusa veoma brzo, srećom, bez povreda.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.