PRIČA IZ TREBINJA

Vuk i Igor, osnovci iz Trebinja, novčanik vratili vlasnici, ona ih nije ni nagradila

Nezavisne novine

31.5.2018

Trebinjski osnovci Vuk Glogovac (treći razred) i Igor Spaić (četvrti razred) našli su novčanik s ličnim dokumentima i novcem u naselju Hrupjela i vratili ga svojoj sugrađanki, koja živi u naselju Gorica.

Vuk i Igor ni sada ne znaju koliko je novca bilo u novčaniku, jer su ih, kažu, kući učili da se tuđe stvari ne preturaju, a da ono što pronađu, prijave nastavniku, treneru ili starijem prolazniku na ulici, pa su tako i učinili - sve su prijavili svom starijem komšiji, koji je pronašao vlasnicu.

- Ja to ne smatram tako značajnim, jer su nas i u kući i u školi učili da sve što nađemo, odnesemo ili u policiju ili da predamo vlasniku, ako znamo čije je, ili nekom starijem, pa smo mi novčanik dali komšiji, koji je naišao i on je potražio vlasnicu. Nalazio sam u školi raznih predmeta učenika, knjiga ispod klupa, a jednom sam drugu pronašao i vratio skupocjeni sat, i naravno da sam sve vratio, jer to nije moje i meni tuđe ne treba - kaže Vuk.

Kako saznajemo, osnovce sugrađanka nije nagradila za ovaj gest, ali oni nisu tu vrstu zahvalnosti ni očekivali.

Ovaj gest nije iznenadio njihovog trenera u Školi sporta "Leo stars" Igora Joksimovića, koji kaže da su dječaci, osim što su dobri učenici, i uzorni sportisti, koji igraju pravu fer-plej igru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.