REPUBLIKA SRPSKA

Admir Čavka: Više je nego bitno da Bošnjaci ne zaborave Prijedor

Avaz.ba

31.5.2018

Regionalni odbor Saveza za bolju budućnost BiH Banja Luka danas je prisustvovao obilježavanju Dana bijelih traka u Prijedoru.

Dan bijelih traka je zapravo simboličan datum proglašen u znak sjećanja na 3.176 ubijenih stanovnika prijedorskog kraja i obilježava se u Bosni i Hercegovini i brojnim evropskim gradovima.

Na današnji dan vlasti bosanskih Srba su prije 26 godina naredile nesrpskom stanovništvu da nose bijele trake oko ruku, a na kuće i stanove da okače bijele čaršave. Međunarodni dan bijelih traka već šestu godinu zaredom obilježava se mirnom šetnjom kroz prijedorske ulice.

- Više je nego bitno da Bošnjaci ne zaborave Prijedor. Prijedor je jedna od najbolnijih rana koje nas podsjećaju na neka ružna vremena koja su iza nas. Međutim, danas moramo poslati poruku mira i tolerancije za budućnost naše djece koja žive danas u manjem bh. entitetu. Nikada nećemo zaboraviti naše žrtve i uvijek ćemo ih sjećati, jer su nas one zadužile. Želimo da se nikada i nikome ne ponovi Prijedor - kazao je potpredsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) i šef Kluba Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS Admir Čavka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.