Ramazansko druženje na stadionu Bereka u Prijedoru: Zajednički iftar za više od 400 Raškovčana

M. Zg.

Foto: Jedinstvena prilika za komšije da se okupe i druže ( D. Stojnić)


U organizaciji Mjesne zajednice Raškovac, preksinoć je na stadionu Fudbalskog kluba Berek u Prijedoru, gdje se nalaze i prostorije ove mjesne zajednice, priređen treći zajednički iftar, a prisustvovalo mu je više od 400 postača.

- To je dvostruko više zvanica nego prošle godine. Dva mjeseca smo iftar pripremali uz pomoć brojnih sponzora, donatora, ali i vrijednih domaćica, zaduženih za bogatu trpezu. Srce mi je puno i ponosan sam, jer smo uspjeli sve obaviti kako treba - kaže Muris Čirkić, predsjednik Savjeta MZ Raškovac.

  • Čirkić: Srce mi je puno

    Čirkić: Srce mi je puno


Za pripremu jela, a bilo je svega, počevši od čorbe, preko punjenih paprika, janjetine, pa do obaveznih hurmašica i baklave, bile su zadužene članice Udruženja žena “Ada” iz ovog naselja.

- Ovo je jedinstvena prilika da se okupimo i družimo, da kafu popijemo zajedno, a ne sami u kući - kazala je Medina Rahman, predsjednica Udruženja.

  • Zečić: Ovo je nešto posebno

    Zečić: Ovo je nešto posebno


Druženju se obradovala i mještanka Zehra Zečić, koja je za zajednički iftar donirala pite.

- Ovo je nešto posebno. Želimo da nas naredne godine bude još više - kaže s osmijehom.

Mnogi su na ramazansko druženje stigli sa punim tacnama kolača, a neki, poput Medihe Suhonjić, članice “Ade”, koja je cijeli dan pripremala više od 400 punjenih paprika, i pored umora, nisu skidali osmijeh s lica.

  •   Suhonjić: Pripremali brojna jela

    Suhonjić: Pripremali brojna jela


Kafu i kolače na kraju su, obučene u prelijepe nošnje, poslužile članice Kulturno-umjetničkog društva “Osman Džafić” iz naselja Puharska.

NA VRH

Podijeli članak na