REPUBLIKA SRPSKA

Dragan Čavić: Uvjeren sam da je David Dragičević brutalno ubijen

Srpskainfo.com

3.6.2018

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić najavio je da će sutra biti potpisan koalicioni sporazum partija okupljenih u Savez za promjene.

– Mislim da ima oko deset partija koje će podržati kandidate Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske – rekao je Čavić novinarima u Banjoj Luci.

Odgovarajući na novinarsko pitanje šta očekuje od Anketnog odbora formiranog odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, Čavić je rekao da očekuje da će taj odbor nepristrasno i bez ikakvog pritiska sačiniti izvještaj na temelju onoga što su čuli.

On kaže da je “uvjeren da je David Dragičević brutalno ubijen” te da je do tog stava došao “na osnovu svih argumenata koje je do sada čuo”.

Komentirajući izjavu predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika da je bruto društveni proizvod (BDP) narasto dvostruko u vrijeme aktuelne vlasti u RS, Čavić je rekao da to nije baš tako, iako je činjenica da je BDP nominalno porastao.

– Međutim, stopa kretanja rasta BDP-a je bila vrlo “skokovita”. Imali smo periode negativne, ali i pozitivne stope rasta – rekao je Čavić i dodao da je u Republici Srpskoj BDP po glavi stanovnika “najniži u Evropi”.

Pred početak sjednice Gradskog odbora NDP-a predsjednik ovog odbora Krsto Jandrić rekao je da je ova stranka napravila koaliciju na svim nivoima, pa i na nivou grada s Naprednom Srpskom, Srpskom naprednom strankom i Partijom Sloboda.

On je podsjetio da je dogovoreno zajedničko formiranje lista za predstojeće izbore u omjeru dvije trećine kandidata iz NDP-a, a jedna trećina iz koalicionih partija.

Jandrić je dodao da ova stranka u posljednje vrijeme dobiva nove članove, ali da su se aktivirali i pasivni članovi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.