REPUBLIKA SRPSKA

U Trebinju obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine

P. M.

5.6.2018

U Trebinju je, u organizaciji Odjeljenja za stambeno–komunalne poslove i Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost", nizom aktivnosti obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine.  

Prema riječima Mirka Ćurića, zamjenika gradonačelnika Trebinja, posebna pažnja u okviru ovogodišnjeg svjetskog dana zaštite životne sredine posvećena je najmlađim.

- Naš grad je spreman da podrži sve akcije za dobrobit građana kao što je ova, u proteklom periodu dosta aktivnosti na planu ekologije je urađeno, ali moramo pobuditi svijest, najprije kod mladih da održavaju životnu sredinu čistom - naglasio je Ćurić.

Vršilac dužnosti direktora Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost Trebinje" Stevan Bekan je istakao da je ova svečanost dobra prilika da se ukaže na potrebu očuvanja prirode i ljepote grada i najavio održavanje ekološke konferencije.

- U Trebinju će se od 8. juna održati ekološka konferencija na temu "Klimatske promjene: Rizici i zajedničko djelovanje u regionu", na kojoj će učestvovati stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine iz Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske - naglasio je Bekan.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić danas je, na Trgu platana posadio stablo lagestremije, indijske ruže, dok je aktiv žena SNSD-a u Gradskom parku posadio stabljiku abelije.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine u Trebinju je održana i atletska trka "Ekološki maraton", na kojoj su učestvovali učenici trebinjskih osnovnih škola. Najbrži osnovac je bio Matej Kapor, drugo mjesto osvojio je Marko Pandžić, a treće Ognjen Kraljević

Djeca iz trebinjskih vrtića crtala su crteže na temu zaštite životne sredine, dok je na trebinjskom korzu odigrana ekološka predstava za najmlađe, a podijeljen je i promotivni materijal o ekološkim problemima i značaju očuvanja životne sredine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.