REPUBLIKA SRPSKA

Opšta bolnica Prijedor: Za opremanje angio-sale 1,3 miliona maraka

Opšta bolnica: Imaju mjesečno 20-ak pacijenata s težim srčanim problemima (Foto D. Stojnić)

M. ZGONJANIN

13.6.2018

U opremanje angio-sale u Opštoj bolnica “Dr. Mladen Stojanović” u Prijedoru bit će uložena 1,3 miliona maraka.  

Strateški razvoj

- Riječ je o sredstvima klirinškog duga koje je Vlada RS usmjerila za ove namjene - pojasnio je dr. Mirko Sovilj, direktor bolnice, koji je dodao da je ovaj projekat uz nabavku magnetne rezonance dio strateškog razvoja ove zdravstvene ustanove.

  - Između ostalog, bit ćemo u prilici da uz brzu i pravovremenu dijagnozu uradimo intervenciju koja će omogućiti da se spasi srčani mišić - kaže dr. Sovilj.

Broj pacijenata sa težim srčanim tegobama, u prosjeku 20-ak mjesečno, čije je liječenje mahom nastavljano u Banjoj Luci, u Kliničkom centru RS, je i najveći argument za opremanje angio-sale i u Prijedoru.

Ona će se nalaziti u prostoru ispred hirurškog bloka. Tu je u blizini i intenzivna njega ukoliko bude bilo potrebe za nekim daljnjim intervencijama. Doktor Sovilj ističe da će angio-salu, kada bude završena, koristiti pacijenti s područja prijedorske regije, ali i Unsko-sanskog kantona.

- U Bihaću nema mogućnosti za ovakav vid intervencije koje ćemo, sasvim sam siguran, uskoro pružati ovdje. Ovim projektom prijedorska bolnica će na širem prostoru biti značajnije pozicionirana u sistemu zdravstvenih ustanova - kazao je dr. Sovilj i pojasnio da će opremanje angio-sale biti završeno u narednih nekoliko mjeseci.

Adaptacija prostora

To u startu podrazumijeva adaptaciju prostora, uz šta se priprema i specifikacija za raspisivanje tendera za nabavku opreme. 

Tri kardiologa 

Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ ima tri kardiologa i dva mlada ljekara koji se u svakom trenutku mogu usmjeriti na ovu specijalizaciju. U bolnici očekuju i najavljenu pomoć banjalučkih kolega.


Dr. Sovilj: Važan projekt

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.