INVESTICIJE

U Potočarima kod Srebrenice postavljen kamen temeljac za novu ambulantu

S. Sm.

13.6.2018

U Potočarima kod Srebrenice danas je postavljen kamen temeljac za izgradnju ambulante koju će finansirati Međunarodna humanitarna organizacija „Sharajh Sharjah Charity International“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovaj projekt je inicijativa Međunarodnog foruma solidarnosti “Emmaus” (MFS) u Bosni i Hercegovini.

Kako je naglasio Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS-a, sve će koštati 150.000 maraka, a cilj je pomoći lokalnom i širem stanovništvu u pružanju zdravstvenih usluga jer ova organizacija ima donatore koji mogu biti od velike koristi za unapređenje zdravstvenih usluga posebno starijim osobama.

Zamjenik načelnika općine Srebrenica Nermin Alivuković za „Avaz“ kaže da je ovaj projekt od velike važnosti za Srebrenicu, a posebno povratničku populaciju.

- Većina stanovništa u Srebrenici je u trećoj životnoj dobi. Riječ je starijima kojima je svakodnevno potrebna zdravstvena briga. MFS je uvidio potrebu da se pomogne starim ljudima - istakao je Alivuković.

Osim ambulante na površini od šest dunuma, planira se izgradnja Centra za starije i iznemogle osobe koje su ostale same. Oni će biti okupljeni na jednom mjestu, bliže gradu, gdje će imati bolju njegu i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.