PROTESTI

Uoči sjednice Vlade RS, zbog visokih cijena goriva, nova blokada saobraćajnica u Banjoj Luci

Fena
14.06.2018 08:58

Dvadesetak mlađih osoba i jutros je u blizini zgrade Vlade RS u Banjoj Luci nakratko blokiralo saobraćajnice, izražavajući nezadovoljstvo visokim cijenama goriva.

Među njima je ponovo bio Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u banjalučkom parlamentu, koji je jučer priveden, jer se nije odazvao na razgovor u policiji zbog počinjenih prekršaja suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju Republike Srpske i Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH.

Za razliku od prethodnih dana, nisu automobilima blokirali saobraćajnice, već su neprestano prelazili preko pješačkog prijelaza u ulici Olimpijskih pobjednika i Mladena Stojanovića i tako vozilima onemogućavali prolaz.

Nakon prijave vozača, policija je uzela podatke od učesnika protesta, koji tvrde da su se na ovaj vid izražavanja nezadovoljstva odlučili uoči današnje sjednice entitetske vlade na kojoj će biti riječi o cijenama goriva.

Stanivuković je rekao i da ovim šalje poruku da, "čim je pušten na slobodu, nastavlja borbu protiv ugnjetavanja građana."

Kazao je da su policajci bili korektni prema njima, a dalje korake, kako kaže, dogovarat će s autoprijevoznicima, koji smatraju da gorivo treba pojeftiniti.

NA VRH