RAMAZANSKI BAJRAM

Radost Bajrama u svim džamijama Kozarca, Prijedora i Bosanske Dubice

D. Stojnić

M. Z.

15.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Bajram-namaz klanjan je jutros u 17 džamija Medžlisa IZ Prijedor i 12 džamija Medžlisa IZ Kozarac. Džamije, ali i haremi ispred, a tako je bilo u šehidskoj džamiji u Kamičanima, gdje je klanjanje bajram-namaza predvodio glavni imam Medžlisa IZ Kozarac Amir ef. Mahić, bili su prepuni vjernika.

Nakon klanjanja bajram-namaza mještani Kozarca i okolnih naselja po tradiciji su obišli šehidsko mezarje u Kamičanima, gdje je za šehide proučena dova.

Husein ef. Velić, glavni imam Medžlisa IZ Prijedor, vjernicima je,  čestitajući Bajram, poručio da im misli budu uvijek čiste.

- I da uvijek želimo drugima što i sebi, činimo dobra djela, a porodicu stavljamo na prvo mjesto - kazao je efendija Velić.

Radost Bajrama osjeti se i u Bosanskoj Dubici. Safet ef. Beganović, glavni imam Medžlisa iZ Bosanska Dubica, kaže da je bajram-namaz, uz poruke poštovanja mlađih, uvažavanja starijih i međusobne sloge,  klanjan u dvije dubičke džamije. U Bosanskoj Dubici danas će polaznicima mekteba, ali i džematlijama biti podijeljeni bajramski paketići.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.